Dit is wie wij zijn

Clubinfo

Hier lees je alle algemene informatie over onze vereniging. Je ontdekt er ook wanneer we zoal op de fiets zitten met elkaar.

Het hele jaar door genieten

Wanneer wordt er gefietst?

In de periode van 1 maart tot 31 oktober wordt er ieder zondagmorgen gestart vanaf Marktkade 105 in Musselkanaal. De vertrektijd is 8:30 uur en U bent welkom vanaf 08:15 uur. De tijden kunnen varieren, doch dit wordt tijdig gemeld.

In bovenvermelde periode wordt er ook op de woensdagavond  gefietst. De vertrektijd is dan 18:30 uur, vanaf dezelfde startlocatie.

Vanaf 1 november tot en met 28 februari wordt er gefietst na onderling overleg. Indien de weersomstandigheden fietsen niet  toelaat dan wordt de tocht afgelast. Doordat het weer niet altijd te voorspellen is, kan dit ook op het laatste moment gebeuren.

Tevens zijn er inmiddels een aantal leden die in de herfst / winterperiode gaan fietsen op de atb. Dit kan een eigen in te delen route zijn maar ook een georganiseerde tocht. Lijkt het U leuk om daaraan mee te doen dan bent U van harte welkom !

Eventuele bijzonderheden zoals tips of leuke tochten worden bij voorkeur vooraf gemeld op de agenda, onder activiteiten.

Alles over de FTC

Algemene informatie

  • Opgericht op 17 december 2013 met als uitgangspunt: een leuke en gezellige fietsclub. Lid worden verplicht u tot niets. Saamhorigheid en samen sportief bezig zijn is belangrijk binnen onze club.
  • De vereniging is opgericht zonder winstoogmerk en is niet sponsor gebonden.
  • De vereniging heeft een bestuur bestaande uit een voorzitter, secretaris en een aantal leden.
  • Elke zondagmorgen, in de periode van 1 maart tot 31 oktober, wordt er gestart aan de Marktkade 105 in Musselkanaal. De vertrektijd is 8:30 uur. Bij slechte weersomstandigheden kan de toertocht worden afgelast. Tevens wordt er in bovenstaande periode op de woensdagavond gefietst. De vertrektijd is dan 18:30 uur vanaf dezelfde startlocatie. Tussen 1 november en 28 februari wordt er alleen op de racefiets gefietst indien het weer het toelaat en in onderling overleg (zie publicaties en meldingen op de agenda van deze site). Tevens kan er gefietst worden op de atb.
  • De contributie is vastgesteld op €60,= per jaar. Genoemd bedrag is incl. lidmaatschap NTFU. Tegen betaling van een meerprijs van € 150,- ontvangt U een basis kledingpakket, bestaande uit 1 korte broek met zeem en 1 shirt met korte mouw. Overige kleding extra mee te bestellen. Kledingprijzen zie elders deze website. Wij stellen het zeer op prijs dat ieder clublid minimaal 1 basis kledingpakket afneemt en deze kleding tijdens gezamenlijke tochten draagt.
  • Lid worden kan eenvoudig via deze site. Onder contact klikt u op aanmelden. U wordt dan doorgelinkt naar het aanmeldingsformulier.
  • Opzeggen kan via hetzelfde formulier als aanmelden. U heeft hier de keuze aanmelden of opzeggen.
  • Een keer per jaar vindt er een algemene ledenvergadering plaats.60

Clubkleding

Vanaf het seizoen 2024 komt er nieuwe clubkleding.

De nieuwe kleding wordt mogelijk gemaakt door Dakbedekking Manning. Dakbedekking Manning is naast hoofdsponsor van de BBT te zijn ook bereid gevonden om als kleding sponsor voor de FTC Musselkanaal te fungeren. De FTC Musselkanaal doet ook een bijdrage, waardoor het mogelijk is voor de leden om voor gereduceerd bedrag clubkleding aan te schaffen.

De mooiste toertocht van het Noorden

Last but not least

De FTC Musselkanaal is al meerdere jaren de organistor van de Bruintje Beer Tocht, deze tocht gaat door het mooie Westerwolde en wordt gehouden in het laatste weekend van de maand Maart.

Het doel van de tocht is om geld in te zamelen voor kinderen die zogenaamd aan de ander kant van het geluk geboren zijn. Met dit geld krijgen de kinderen een vakanteweek in de mooie burcht van Wedde.